Flowblogi

Loppusuoralla ollaan

Perjantai, 10. Syyskuuta 2010

Arki alkaa, oletko valmis? – näyttelyn avautumiseen ja ensiesitykseen on viikko. Projektin eri osat alkavat olla valmiit, maanantaina alkaa viimeinen rakennusvaihe, kun Valvegalleria muutetaan arkiseksi tilaksi ja esityspaikaksi. Mukava kutkuttava fiilis.

Tämän Arki-projektin lähtötilanteessa vuosi sitten elokuussa minulla oli valtion taiteilija-apuraha, tyhjää täynnä oleva kalenteri, vanha kamera ja intohimo tehdä puutöitä ja tanssia. Postissa tuli mainoskirje, joka oli otsikoitu Arki alkaa, oletko valmis? Siitä tämä alkoi, arkisten asioiden taltioiminen.

Enpä ois vuosi sitten osannut aavistaa, mitä kaikkea tulee tämän projektin parissa tehtyä, etenkin sen jälkeen kun kierrätysajatus tuli osaksi projektia. Olen purkanut osiksi toista sataa jäkälälaatikkoa, poistanut pohjamaalin kymmenistä käyttämättäjääneistä vuorilaudoista, vanhoja tuoleja on kunnostettu (siinä on hienona apuna ollut puuseppäopiskelija Jori Hiltunen). Olen päässyt perehtymään myös video-ohjelman tekemiseen ja virkatakin olen saanut (en siis ole saanut takkia, vaan olen saanut virkata). Ja tanssia. Nyt kyllä tuntuu, että enää ei oikein viitsi yksikseen harjoitella. Mukavaa on ollut kun työryhmän muut jäsenet, Jari, Kari ja Jori, ovat olleet harjoituksissa ja koeyleisökin teki hyvää.

Mutta onhan tässä vielä tekemistä. Lavasteet ja näyttelyn taulut, tuolit ja matot, odottavat verstaalla siirtoa galleriaan. Rakentaminen alkaa maanantaina ja kun näkee kaiken kerralla lopullisessa paikassa, muutokset voivat olla tarpeen. Ja Galleriassa valo-Jarin ja ääni-Karin työpanos konkretisoituu. Vasta Galleriassa päästään kunnolla kokeilemaan, miten kuvaohjelma esityksen aikana toimii. Ja kuinka tilan kaiku vaikuttaa puhumiseen ja äänentoistoon.

Mielenkiintoista on ollut ja kohta alkaa se toinen kiehtova osa – yleisön kohtaaminen.

- Maria