Flowblogi

Terveisiä teosviidakosta

Perjantai, 1. Kesäkuuta 2012

Olen valmistelemassa tällä hetkellä viittä (tai ehkä kuutta) uutta teosta rinta rinnan. Harjoitusperiodit ja työpalaverit seuraavat toisiaan tiivissä tahdissa. Kesällä ja syksyllä sitten ropisee ensiesityksiä toinen toisensa perään.

Eilen pidimme juuri viimeiset treenit ennen kesätaukoa Markus Lampelan ja Kyösti Salmijärven kanssa lastenjutusta Kuvittelen että luulen. Se saa ensi-iltansa lokakuussa, jolloin kierrämme Oulun alueen päiväkoteja, tavoitteenamme 30 näytöstä! Luvassa on musiikkia, tanssia ja mielikuvituksellisia otuksia.

Kesäkuun ensimmäisen viikon vietämme Littowin Marian kanssa Hammerfestissa. Harjoittelemme Solveig Leinan-Hermon johdolla nykytanssin ryhmäteosta Whispers. Teoksessa on mukana meidän lisäksemme Patrik Häggström Ruotsista, Titta Court Torniosta ja venäläissyntyinen Nikolai Schetnev Kirkenesistä. Sama jengi, joka oli koolla vuonna 2008 tekemässä Marian teosta Touching Point. Iloinen jälleenkohtaaminen! Teos tulee olemaan ensi-illassa Hammerfestin Arktisessa Kulttuurikeskuksessa joulukuussa.

Juhannusviikon työskentelen Lapissa valmistelemassa Reijo Kelan ja työryhmän kanssa esitystä suolle. Tämä on jatkoa yhteistyöllemme vuoden 2010 Jokinainen -projektissa, jossa laskimme muovipulloista tehdyllä naisen muotoisella lautalla Karesuvannosta Tornioon. Juhannusaattona tiimimme voi kohdata siis Karesuvannossa. Yksityskohtiin palataan…

Ennen kesälomia treenaan vielä pukusuunnittelija Valisen Pirjon ideoimalla äänipuvulla. Suunnittelemme laajempaa teosta, jossa tanssija soittaa liikkumalla pukua, ja toisena duettoparina on elektroakustinen soitin. Varsinainen ensi-ilta on vasta maaliskuussa 2013, mutta syyskuussa esiinnyn äänipukuineni Turussa, Wäinö Aaltosen taidemuseossa Kui? Tekstiilitaiteen Triennalen avajaisissa, jonne Valinen on kutsuttu yhtenä taiteilijana mukaan.

Kesälomalta palattuani ensimmäinen suuri haasteeni tulee kuitenkin olemaan tilausteos Contacts Oulunsalo Soi -festivaalilla, missä tanssin Nando Russon kappaleeseen Contacts for Dancer and Ensemble. Sen ideointi on täydessä käynnissä.

Mutta ennen tätä kaikkea: Lähden osallistumaan Elämyspuisto Oulu 2012 päivitykseen tänään. Peitto ja tyyny kainalossa marssin Rotuaarille ja asetun pötköttämään kävelykadulle. Vapise Spencer Tunick!

Hauskaa kesän alkua kaikille!

Toivoo Pirjo

- Pirjo