Uutiset

Köysiakrobatiaa uimahallissa ja katusirkusta Valvesalissa

Keskiviikko, 18. Toukokuuta 2016

FLOW-SIRKUS ESITTÄÄ OULUN JUHLAVIIKOILLA:
KÖYSIAKROBATIAA UIMAHALLISSA JA KATUSIRKUSTA VALVESALISSA

Nykysirkusta esittelevä Flow-sirkus esityssarja jatkuu Oulun juhlaviikoilla elokuussa. Luvassa on poikkeuksellisia elämyksiä: lumoavaa köysiakrobatiaa veden yllä ja alla Oulun uimahallissa sekä espanjalaista humoristista katusirkusta kulttuuritalo Valveella. Liput tulevat myyntiin tällä viikolla.

DIVE
6.-7.8. Raksilan uimahallin valtaa Sirkuksen Lumo –palkinnolla palkittu ilma-akrobaatti Salla Hakanpää. Hän esittää maailman kantaesityksen sooloteoksesta DIVE, jonka ohjauksesta vastaa sirkustaiteilija Ville Walo. Ilma-akrobaatti liikkuu hyppytorniin kiinnitetyssä köydessä veden yllä ja välillä sukeltaa veden alle, jolloin yleisö seuraa esitystapahtumia valkokankaalta. Työryhmä, johon kuuluvat Walon ja Hakanpään lisäksi valosuunnittelija Jere Mönkkönen, äänisuunnittelija Joonas Pehrsson sekä puku- ja lavastussuunnittelija Anne Jämsä kuvailee teosta seuraavasti:

Dive sukeltaa toiseen todellisuuteen. Askel reunan yli vie ilma-akrobaatin veden alle. Esiintyjä astuu kuilun reunalle. Köyden varassa hän kurkottaa tyhjyyteen. Syvyys houkuttelee pudottautumaan painottomaan maailmaan. Veden peilin toisella puolen alkaa nurinkurinen todellisuus, jossa aika venyy pidätetyn hengityksen tahtiin. Irti maankamaran kahleista sukeltaja leijuu veden nosteessa ja vajoaa vesimassojen paineen alla. Köyttä pitkin hän kohottautuu ilmaan, tasapainoilee veden partaalla ja hukuttautuu päiväuniin. Kaiku vastaa aaltojen lauluun.

WHS –ryhmän nettisivut, jolta löytyy traileri http://w-h-s.fi/performances/dive/
Esitykset Oulun uimahallissa 6.-7.8. klo 19:00

PELAT
19.-21.8. nähdään kulttuuritalo Valveella sirkustaidetta Kataloniasta. Sirkustaitelija Joan Catalànin teos Pelat yhdistää sirkusta, tanssia ja teatteria. Yleisö asettuu esitystilaan vapaasti, kuten katusirkuksessa. Mies astuu yleisön joukkoon olkapäällään puinen, nelimetrinen pylväs. Vähitellen hän käynnistää kollektiivisen leikin, joka tempaisee mukaan maagisella tavalla. Pelat on ympäri maailmaa (Espanja, Ranska, Saksa, Itävalta, Ruotsi, Iso-Britannia, Hollanti, Kanada, USA) kiertänyt hyvän tuulen esitys, joka on palkittu parhaana katusirkusesityksenä vuonna 2014 Belgiassa ja 2013 Barcelonassa, Espanjassa.

Esitykset Kulttuuritalo Valve, Valvesali pe 19.8. ja la 20.8. klo 19 sekä su 21.8. klo 16
Esiintyjän ja teoksen nettisivut: http://www.joancatala.pro/en/pelat-2/

Liput ennakkoon kumpaankin esitykseen 20/15€: www.ticketmaster.fi sekä kulttuuritalo Valve ja Oulu10

Lisätietoja: Flow-sirkus esityssarjan kuraattori, taiteilijaprofessori Pirjo Yli-Maunula 0400-938164
Pirjo@flowprod.fi

Järjestäjien nettisivut: www.flowprod.fi ja www.oulunjuhlaviikot.fi