Uutiset

HUIKEA RUOTSALAINEN NYKYSIRKUSRYHMÄ SVALBARD ESIINTYY OULUSSA

Perjantai, 4. Marraskuuta 2016

Ruotsalainen Svalbard-ryhmän äärimmäisyyksiin viety sirkustaide taivuttaa nykysirkuksen rajoja ja maustaa sitä teatterilla, fyysisellä komiikalla ja elävällä musiikilla. Lopputulos on ainutlaatuinen esitys All Genius All Idiot, joka muistetaan surrealismistaan ja huikeista akrobatiataidoista. Lisäksi esiintyjät luovat lavalle koskettavan kauniin ja ajoittain omituisen musiikkimaailman. Uhkarohkea ja eriskummallinen teos nautiskelee elämän hullunkurisuuksista ja näyttää ihnmisen eläimellisimmillään.

Svalbardin jäsenet englantilainen Benjamin Smith, espanjalainen Santiago Ruiz Albalate, saksalaissyntyinen Tom Brand ja ruotsalainen John Simon Wiborn tapasivat toisensa opiskellessaan Tukholman tanssi- ja sirkuskorkeakoulussa. All Genius All Idiot on ryhmän ensimmäinen tuotanto, joka sai ensi-iltansa tammikuussa 2016 Prahassa. Ensi-iltaa seurasivat loppuunmyydyt esitykset London International Mime -festivaalilla ja Adelaide Fringe –festivaalilla, jossa esitys valittiin myös Best circus and physical theatre Award 2016 voittajaksi.

Oulua ennen Svalbard vierailee Helsingissä, Cirko-keskuksessa ja Oulun jälkeen se matkaa Hong Kongiin.
Svalbardin vierailua on tukenut Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto.

“Never has a show been better named. Crazy, anarchic and all over the place with high octane energy. Arriving just in time and taking one of the last seats at the very front, I felt I was at the brunt of a rollercoaster, along for the ride.” – Lucy Loves Theatre

Svalbard Companyn nettisivut: http://www.svalbardcompany.com
Teoksen traileri: https://www.youtube.com/watch?v=m4Vr3PJPYio

Esitys kulttuuritalo Valveen Valvesalissa ti 22.11.2016 klo 19:00
Liput ennakkoon: 20/15€: www.ticketmaster.fi sekä kulttuuritalo Valveen lipunmyynti