Uutiset

LUMOAVAT ILONA JÄNTTI JA AINO VENNA VALVESALISSA 14.-15.12.

Sunnuntai, 11. Joulukuuta 2016

Sirkuksen Lumo-palkinnolla tänä vuonna huomioitu mestarillinen sirkustaitelija Ilona Jäntti sekä laulaja/lauluntekijä Aino Venna ovat yhdistäneet voimansa teoksessa Yablochkov Candle. Venäläisen 1800-luvulla eläneen insinööri Jablotškovin keksimän “sähköisen kynttilän” mukaan nimetty esitys on konsertin ja ilma-akrobatiateoksen yhdistelmä, joka ammentaa menneen vuosisadan esityskulttuurista ja taiteesta. Vennan musiikki, joka on saanut vaikutteita muun muassa ranskalaisista chansoneista ja vanhasta rock and roll –musiikista, nivoutuu sulavasti yhteen Jäntin kauniisti koreografioituun liikkeeseen ilmassa.

Ilma-akrobaatti Ilona Jäntti ja laulaja Aino Venna luovat ainutlaatuisen ja minimalistisen kabaree-henkisen klubin Valvesaliin. Valvesalin ovet avataan puoli tuntia ennen esitystä, jolloin on mahdollisuus ostaa kahvila Konst O Delin Valvesalin myyntipisteestä juomia ja nauttia niitä pöytien ääressä esityksen aikana.

Oulusta kotoisin oleva Jäntti on kansainvälisesti menestynyt taiteilija, joka työskentelee monella mantereella niin omien töittensä kuin ohjaustöiden parissa. Lähivuosina hän on vieraillut USA:ssa, Kanadassa, Panamassa, Isossa-Britanniassa, Portugalissa, Tšekin tasavallassa, Liettuassa, Slovakiassa, Italiassa, Belgiassa ja Ruotsissa.

Esitystä luomassa ovat Jäntin ja Vennan lisäksi kontrabasisti Erik Michelsen ja valosuunnittelija Kauri Klemelä. Esitykset kulttuuritalo Valveen Valvesalissa 14.-15.12. klo 19.

Teoksen traileri: https://vimeo.com/166484493