Uutiset

Flow-sirkus ylpeänä esittää: DOIS 14.-15.3.

Perjantai, 3. Maaliskuuta 2017

Brasilialaiset Luis ja Pedro Sartori do Vale esiintyvät Oulussa, Valvesalissa 14.-15.3. teoksellaan DOIS osana Flow-sirkus esityssarjaa ja Oulun Musiikkijuhlia.

Vuonna 2016 Belgiassa kantaesitetty teos käsittelee veljeyden teemaa. Klassisten tarinoiden ja omakohtaisten kokemusten inspiroima esitys yhdistelee upean visuaalisesti teatteria, jousiammuntaa ja sirkusta. DOIS sukeltaa veljeyden ytimeen: empatia, luottamus, haasteet ja kilpailu kukevat rinnan tässä herkän humoristisessa ja kekseliäässä teoksessa.

Sisarusten välinen suhde on useimmiten elämän pisin ihmissuhde. Se on monimutkainen eikä sitä voi itse valita. Omien muistojensa ja kokemustensa pohjalta taiteilijat tutkivat eroja ja yhtäläisyyksiä ulkonäössään, fysiikassaan, persoonallisuudessaan sekä taiteellisissa ja teknisissä taidoissaan. Joskus nämä piirteet yhdistävät veljeksiä ja toisinaan taas erottavat tai hämmentävät heitä. Projektissa taiteilijoita kiinnosti sirkustekniikan lisäksi heidän yhteinen jousiammuntaharrastuksensa. Jouset ja nuolet ovat esineinä kiinnostavia. Niihin latautuu paljon symbolisia merkityksiä ja niitä on mahdollista tutkia sekä manipuloitavina esineinä että toiminnan ja aikomusten vertauskuvina.
Pedro on erikoistunut akrobatiaan ja kiinalaiseen tolppaan. Häntä ovat aina kiehtoneet keholliset siirtymät, joita hän tutkii jatkuvasti eri liikekielissä, kuten capoeirassa, voimistelussa, kung fussa ja tanssissa.

Esittävän taiteen lisäksi Luis valokuvaa, kuvittaa ja tekee animaatioita. Hän on kiinnostunut vuoropuhelusta taiteen eri käsitteiden, muotojen ja tekniikoiden välillä. Luis etsii jatkuvasti uutta ja runollista esittävän taiteen estetiikkaa.

Teoksen valosuunnittelusta vastaa Jere Mönkkönen ja äänisuunnittelusta Petteri Rajanti. Dois on WHS:n tuotantoa.

NETTISIVUT: http://luis-pedro.com/