Uutiset

Flow-sirkuksen kevätkausi-18 käynnistyy Portmanteaun ensi-illalla

Maanantai, 15. Tammikuuta 2018

VANHAT PIIRTOHEITTIMET JA NYKYSIRKUS KOHTAAVAT PORTMANTEAUSSA

Flow-sirkus esityssarja käynnistyy helmikuun alussa kansainvälisen esiintyjäryhmän toteuttaman Portmanteau -teoksen ensi-illalla. Flow Productions on osatuottamassa tätä monitaiteellista sirkusta, tanssia, livemusiikkia ja visuaalisuutta yhdistävää teosta. Se tuo yhteen brasilialaissyntyisen jonglööri ja kuvataiteilija Luis Sartori do Valen, suomalaisen (nuoralla)tanssija Mira Ravaldin, italialaisen kontrabasisti Antonio Alemannon, suomalaisen valosuunnittelija Jere Mönkkösen sekä vanhat piirtoheittimet.

Kontrabasson lämpimien sävelten säestämänä esityshetkessä piirtoheittimillä toteutetut kuvat heijastuvat tilaan ja kehoihin teoksessa, joka tutkii yhteyden ja vuorovaikutuksen teemoja.

Teoksesta nähdään kulttuuritalo Valveella lauantaina 3.2. klo 19 Suomen ensi-ilta. Ennakkoesitys pidetään perjantaina 2.2. klo 14 ja toinen esitys sunnuntaina 4.2. klo 16. Tuotannosta vastaa WHS. Yhteistyössä on mukana myös kulttuuritalo Valve.

Flow-sirkus on Flow Productionsin tuottama ja taiteilijaprofessori Pirjo Yli-Maunulan kuratoima nykysirkuksen esityssarja, jota on toteutettu vuodesta 2013 lähtien. Esitykset ovat pääsääntöisesti kulttuuritalo Valveella. Sarjaa toteutetaan yhteistyössä paitsi Valveen, myös Oulun musiikkijuhlien, Lasten ja nuorten teatterifestivaalin sekä Oulun juhlaviikkojen kanssa. Reilun neljän vuoden aikana Oulussa on nähty jo 27 nykysirkusteosta. Suosituksi tullut esityssarja jatkuu kiitos Oulun kaupungin nelivuotisen kumppanuustuen, joka myönnettiin Flowlle tammikuussa.

TEASER: https://vimeo.com/237233374
Portmanteaun artistin nettisivut: http://www.luis-luis.com/item/portmanteau

Ikäsuositus: aikuiset ja lapset 7+
Kesto: noin 60min.