Uutiset

Flow-sirkuksen vuoden 2019 avaus on Sivuhenkilöt

Keskiviikko, 23. Tammikuuta 2019

Flow-sirkuksen kevätkausi avataan kulttuuritalo Valveella suuren yleisön- ja arvostelumenestyksen saavuttaneella Alma Lehmuskallion ohjaamalla Sivuhenkilöt -teoksella. Teos yhdistää orgaanisesti tanssia, teatteria, sirkusta ja visuaalisuutta. Sivuhenkilöt käsittelee yhteyden hakemista ihmisten välillä ja kosketusta vaille jäämistä.

Viime vuosisadan alun suomalainen hääkuva herää henkiin. Siitä astuvat ulos kasvonsa menettävä mies, jalkansa pudottava nainen ja sukupäivällisillä huonosti käyttäytyvä vanhus, joka lopulta muuttuu hevoseksi. Vieras roikkuu sängynpäädystä ylösalaisin, tavoittelee taivaita. Tunnelma muuttuu rujosta melankoliseksi, kunnes sen katkaisee äkillinen nauru.

Lumoavan surrealistisessa teoksessa esiintyvät sirkustaiteilijat Milla Järvinen ja Henna Kaikula, tanssija-sirkustaiteilija Saku Mäkelä ja näyttelijä Ulla Raitio. Lavastus ja pukusuunnittelu on Janne Vasaman käsialaa, äänisuunnittelusta vastaa Joonas Outakoski ja valosuunnittelusta Ainu Palmu. Tekstit on kirjoittanut Eira Virekoski. Esityskonseptin on suunnitellut Henna Kaikula, Alma Lehmuskallio ja Eira Virekoski. Teoksen on ohjannut Alma Lehmuskallio, joka on tullut Oulussa tunnetuksi vieraillessaan Oulun teatterissa ohjaajana näytelmässä Näkymätön Lapsi.

Sivuhenkilöt sai ensi-iltansa vuonna 2016  Helsingissä, Suomenlinnssa,  Tenalji von Fersenin 1700-luvun viljavarastossa.  Sitä on esitetty Tampereen Teatterikesässä, Hiljaisuus-festivaalilla Kittilässä ja Teatterifestivaali Lainsuojattomissa Porissa.

Sivuhenkilöt esitykset: kulttuuritalo Valveen Valvesalissa torstaina 31.1. klo 19 ja perjantaina 1.2. klo 19. Vierailun toteutuksesta vastaa Flow Productions yhteistyössä kulttuuritalo Valveen kanssa.

Teosta suositellaan aikuisyleisölle ja yli 12-vuotiaille nuorille. Liput Valveen lippumyymälästä tai Ticketmasterista: 25/20€  Traileri: https://vimeo.com/199346830

Flow-sirkus on esityssarja, jonka myötä Oulussa ja lähialueilla nähdään ympäri vuoden huippunykysirkusteoksia niin kotimaasta kuin ulkomailta. Sarjaa kuratoi Flow Productionsin taiteellinen johtaja Pirjo Yli-Maunula. Esityksiä järjestetään yhteistyössä kulttuuritalo Valveen, Oulun Musiikkijuhlien, Oulun teatterin ja Oulun juhlaviikkojen kanssa. Sarjaa on toteutettu vuodesta 2013 lähtien.