Uutiset

FLOW-SIRKUS ESITTÄÄ DUETON ENGEL

Torstai, 21. Helmikuuta 2019
Flow-sirkuksen helmikuun vierailuesityksenä nähdään norjalaisen sirkustaiteilija Marta Alstadsæterin ja hollantilaisen tanssija Kim-Jomi Fischerin veistoksellisen kaunis duetto ENGEL (Enkeli).
Engel on palkittu Hollannissa vuonna 2018  BNG BANK -tanssipalkinnolla ja se on valittu vuoden 2019 eurooppalaisen Aerowaves -verkoston kiertueteokseksi. Taiteilijat ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2015 lähtien luoden omaa uniikkia liikekieltään, joka yhdistää nykytanssia ja -sirkusta. Sirkustekniikkana on erityisesti käytössä pariakrobatia.
Teos pohtii olemassaolon ja tietoisuuden peruskysymyksiä sekä ihmisen sisäistä taistelua ja päätöksenteon haasteita. Engel on saanut inspiraationsa Toon Tellegenin runoista, joissa kuvataan miestä, jolle enkeli ilmestyy. Taiteilijat kysyvät ketä aikamme enkelit ovat? Kuka johdattaa meitä nykyajan kaaoksen läpi?
Engel on ollut sekä yleisö- että arvostelumenestys. Sitä on esitetty ennen Oulua Norjan ja Hollannin lisäksi Brasiliassa ja Ruotsissa. Oulun jälkeen taiteilijat kiertävät mm. Tanskassa, Saksassa ja Ranskassa.
Marta&Kim työskentelevät yhteistyössä hollantilaisen Dansateliersin ja norjalaisen Dansarena Nordin kanssa ja työskentelevät näin ollen molemmissa maissa. Molemmat taiteilijat ovat opiskelleet Rotterdamissa, Codarts  -taideyliopistossa ja valmistumisensa jälkeen työskennelleet freelancereinä, Fischer mm. tunnetussa DV8 Physical Theatre -ryhmässä.
Esitykset toteutetaan yhteistyössä kulttuuritalo Valveen kanssa 22.-23.2. Valvesalissa. Teos on suunnattu aikuisyleisölle, suositusalaikäraja on 8 vuotta.
Lisätietoa:
Liput: 20/15€ Valveen lippumyymälä 08-558 47575  tai www.ticketmaster.fi
Kaikukortti: 4 paikkaa kuhunkin näytökseenFLOW-SIRKUS ESITTÄÄ DUETON ENGEL