Uutiset

Monumentaalinen ja intiimi VILLA tulee päätökseensä toteemipaalun juurella

Tiistai, 22. Lokakuuta 2019

 VILLA: STAGE –teoksessa intiimi ja monumentaalinen kohtaavat: esitystä katsoessaan yleisö asettuu 45 hengen katsomoon 13-metrisen villatoteemin juurelle seuraamaan hypnoottista teosta, joka vyöryttää näyttämölle tanssijoiden liikkeen kautta villamateriaaleja eri muodoissaan. Monitaiteellista kokonaistaideteosta rakentavat veistoksellinen tanssi, visuaalisuus ja musiikki – villasta luodaan kokonainen universumi. Teos synnyttää mielikuvia luonnosta, maailmankaikkeudesta ja elämän kiertokulusta.

VILLA: STAGE on ohjaaja-koreografi Pirjo Yli-Maunulan, pukusuunnittelija-lavastaja Pirjo Valisen, valosuunnittelija Jukka Huitilan ja äänisuunnittelija Aake Otsalan yhteistyö. Työryhmän aikaisempiin voimakkaasti materiaaleja hyödyntäneisiin töihin kuuluvat Susurro (2013) ja Pessi & Illusia (2015), joissa molemmissa oli keskiössä paperi. VILLA: STAGE kuuluu kolmiosaiseen teossarjaan, josta tammikuussa koettiin näyttely Valvegalleriassa (“VILLA”) ja heinäkuussa ulkoilmateos Hailuodon teatterifestivaaleilla (“VILLA: HAILUOTO”). Tällä kertaa villamateriaalit siirtyvät näyttämölle ja teossarja saa itsenäisen päätösosansa.

Villa -teossarjan temaattisena lähtökohtana on ollut ihmisen ja luonnon suhde. Villalla on monta sielua, monta muotoa ja monisyinen merkitys ihmiselle. Villa materiaalina on ollut ihmisen käytössä tuhansia vuosia. Ikivanha materiaali näyttäytyy työryhmän käsittelyssä muun muassa vastalauseena halpatuotannon epäeettisyydelle ja kertakäyttöisyydelle.

Villa: Stage saa ensi-iltansa Oulussa Kulttuuritalo Valveella lauantaina 2.11.2019 klo 19. Esitykset jatkuvat 10.11. saakka.

Ohjaus: Pirjo Yli-Maunula, tanssijat: Titta Court, Milla Virtanen ja Pirjo Yli-Maunula. Valosuunnittelu, Jukka Huitila. Sävellys ja äänellinen ohjaus: Aake Otsala. Pukusuunnittelu ja lavastus: Pirjo Valinen, assistenttinaan Heidi Kesti. Teosteksti ja valokuvat: Janne-Pekka Manninen. Teoksen on tuottanut Flow Productions.