Uutiset

Flow Productions on Vuoden Teatteri 2020 palkintofinalisti

Torstai, 20. Helmikuuta 2020

Flow Productions on valittu Vuoden Teatteri 2020 -finalistiksi. Ehdokkaita palkinnon saajaksi on kolme: Flow Productionsin lisäksi ehdolla ovat helsinkiläiset Teatteri Takomo ja W A U H A U S –kollektiivi.

Suomen Teatterit ry:n myöntämän Vuoden Teatteri -palkinnon finalistit on valinnut raati, jonka jäseniä ovat Vuoden Teatteri 2019 voittajan ANTI-festivaalin taiteellinen johtaja Johanna Tuukkanen, Kajaanin kaupunginteatterin johtaja Helka-Maria Kinnunen sekä näytelmäkirjailija Markku Hoikkala.

Palkinto jaetaan ma 9.3. Tampereen Komediateatterissa pidettävässä Thalia-juhlassa.

Flow Productionsin taiteellinen johtaja iloitsee finaalipaikasta

Tämä nimitys on todella hieno tunnustus kaltaisellemme taidekentän ”nyrkkipajalle”, iloitsee Flow Productionsin taiteellinen johtaja Pirjo Yli-Maunula.

–Flow Productionsin esitystarjonta on monipuolista, monenlaisia yleisösuhteita hyödyntävää, erilaisille kohderyhmille suunnattua ja rohkeaa. Kunnianhimoisena tavoitteenamme on tuottaa katsojille ainutlaatuisia elämyksiä, jotka säilyvät mielessä pitkään, olipa kyse sitten omista tuotannoistamme tai kuratoimastamme nykysirkuksen vierailuesitysten sarjasta, Flow-sirkuksesta, Yli-Maunula jatkaa.

Flow Productions on tunnettu nykytanssista ja nykysirkuksesta sekä immersiivisistä teoksista kuten Varjakka (2014), Torni (2016) ja The Secret Garden (2018). Tänä vuonna Flow Productions tuottaa monitaiteellisen, paikkasidonnaisen, immersiivisen teoksen HYLKY, joka saa ensi-iltansa elokuussa Oulun juhlaviikoilla. Flow-sirkuksessa vierailee kaiken kaikkiaan 11 teosta, joista poikkeuksellisesti valtaosa on ulkomaisia esitysvierailuja. Flow Productions on mukana myös Taidetestaajat –hankkeessa, jonka kautta kuluvalla näytäntökaudella saadaan 2000 nuorta katsomaan järjestämiämme esityksiä.

Flow Productionsin toiminta on verkostomaista, eri taiteenalojen rajat ylittävää ja kollektiivista. Siispä Vuoden Teatteri 2020 –ehdokkuus on upea tunnustus paitsi Flow Productionsille myös sen monille tärkeille yhteistyökumppaneille ja tuotannoissa työskennelleille eri alojen taiteilijoille.

Flow Productionsin toimintaa tukevat Taiteen edistämiskeskus ja Oulun kaupunki.

 

Raadin valintaperustelut

Oululaisen Flow Productionsin monitaiteelliset teokset muodostavat monipuolisen ohjelmiston, joka on samaan aikaan alueellisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti merkittävä. Ryhmä osoittaa toiminnallaan, miten erilaiset tuotantomallit ja teokset pystyvät kytkemään yhteen erilaisia yleisöjä. Flow Productionsin toiminta on dialogista niin taiteessa kuin sen muussa toiminnassa. Tuotantoryhmä on onnistunut luomaan toimivan ja strategisesti kehittyvän toimintakonseptin, jonka ytimessä on yhteistyö esittävän taiteen toimijoiden kanssa. Immersiiviset teokset ja kansainväliset huippuvierailut nykysirkuksen alalta tuovat esiin Flow Productionsin toiminnan laaja-alaisuutta.

 

Vuoden Teatteri -palkinto

Suomen Teatterit ry nostaa vuosittain esille suomalaisen teatterivalion valitsemalla Vuoden Teatteriksi suomalaisen esittävän taiteen toimijan, joka on erityisen ansioitunut toiminnassaan tuottamalla elämyksiä yleisölleen, toimimalla viihtyisänä työyhteisönä henkilökunnalleen, edistämällä paikkakuntansa kulttuurielämää tai toteuttamalla muuta erityisen merkittävää tehtävää toimintaympäristössään. Palkintoa on jaettu vuodesta 1996 lähtien.

Lisätietoja Vuoden Teatteri -palkinnosta: http://www.suomenteatterit.fi/jasenpalvelut/kilpailut/
Lisätietoja Thalia-juhlasta: https://www.facebook.com/events/2625530891016532/

Suomen Teatterit ry:n tiedote:  http://www.suomenteatterit.fi/2020/02/vuoden-teatteri-2020-palkintofinalistit-valittu/