The Secret Garden
 - Arkistossa

FLOW PRODUCTIONS: Julmankaunis THE SECRET GARDEN

Ensin katoavat hyönteiset, sitten linnuilta loppuu ruoka. Siperiassa ja Alaskassa puut nojaavat rinteissä sinne tänne kuin humalaiset, koska ikirouta suli, eikä juurten ote enää pidä. Kukaan ei enää muista, miltä kahvi maistuu.

THE SECRET GARDEN vie katsojansa tulevaisuuteen, jonka rakennuspalikat ovat olemassa tässä ja nyt. Immersiivisen teoksen keskiössä on ihmisen suhde luontoon ja pakkomielle paratiisista. Paratiisia tavoitellessamme kaivamme omaa hautaamme: puolitoista miljardia ihmistä lentää vuosittain maansa rajojen ulkopuolelle kävelläkseen valkoisella hiekalla ja katsoakseen turkoosia merta. Mutta meren väri on muuttunut, se on likaisenvalkoinen muovijätteestä. Luonto on antanut meille ylellisyyttä, mutta haluamme enemmän kuin meille on tarjolla. Olemme tehneet itsemme näköisen paratiisin, puutarhan, jossa vedetön multa halkeaa ja murenee ennen kuin tuuli puhaltaa sen pois.

THE SECRET GARDEN on Flow Productionsin uusin teos. Ohjaaja Pirjo Yli-Maunula ja työryhmä jatkavat VARJAKKA- ja TORNI-teosten sarjaa uudella paikkasidonnaisella teoksella. Tällä kertaa elämys koetaan Kempeleen puutarhaoppilaitokseen rakennetussa maailmassa. THE SECRET GARDEN on dystooppinen näky, jonka sisään katsojat astuvat tutkimaan sen salaisuuksia ja todistamaan sen hirvittävää kauneutta.

Teoksessa esiintyvät tanssijat Pirjo Yli-Maunula, Milla Virtanen ja Maria Littow, sirkustaiteilijat Ilona Jäntti ja Milla Järvinen sekä äänisuunnittelija Anssi Laiho ja avustaja Nikke Launonen. Valaisun toteuttaa Jukka Huitila. Puvustuksesta vastaa Heidi Kesti. Lavastuksen suunnittelussa on ollut mukana koko työryhmä yhteistyössä OSAO Kempele-Limingan yksikössä floristin ammattitutkintoa opiskelevien Armi Askosen, Leena Ilvesluodon ja Janina Saviluodon sekä floristimestari Pasi Kivilompolon kanssa. Lavastuksen toteutuksessa on ollut mukana myös OSAO:n puutarhatalouden perustutkintoa suorittavia opiskelijoita. Valokuvat, tekstit, Janne-Pekka Manninen.

THE SECRET GARDEN
Ensi-ilta 24.8.2018 klo 19 OSAO, Piriläntie 175, Kempele.
Esitykset jatkuvat 16.9.2018 saakka.
Teos on osa Oulun juhlaviikkojen ohjelmaa.
Liput: 35€
Myynti verkkokaupassa: www.holvi.com/shop/thesecretgarden

MATKA KEMPELEESEEN:
Voit saapua esitykseen omalla autolla, jolloin parkkeeraus on mahdollista Opinkukan edessä, Piriläntie 175. Suosittelemme kuitenkin käyttämään Oulun joukkoliikennettä.

Bussi numero 50 lähtee klo 19 näytöksiin Toripakan pysäkiltä arkisin klo 18:00 ja viikonloppuisin (la-su) klo 18:05 sekä klo 20 näytöksiin klo 19:00. Bussimatkalla on koettavissa esitykseen liittyvä osuus. Paluumatka Piriläntien pysäkiltä alkaa klo 20:52,  myöhäisemmästä näytöksestä klo 21:52. Bussimatkojen hinnat normaalien bussitaksojen mukaan. Ohjeet löydät myös lipunmyyntijärjestelmästä.