Flow-sirkus: The Divine Lie – Jumalaton Valhe
 - Ohjelmistossa

Seuraavat esitykset:
Flow-sirkus: The Divine Lie - Jumalaton Valhe kultuuritalo Valve, Valvesali perjantai 22.1.2021 19:00
Flow-sirkus: The Divine Lie - Jumalaton Valhe kultuuritalo Valve, Valvesali lauantai 23.1.2021 19:00
Flow-sirkus: The Divine Lie - Jumalaton Valhe kultuuritalo Valve, Valvesali sunnuntai 24.1.2021 16:00
Flow-sirkus: The Divine Lie - Jumalaton Valhe kultuuritalo Valve, Valvesali maanantai 25.1.2021 13:00

Photo: Tanja Ahola

The Divine Lie – Jumalaton Valhe on palkitun Kallo Collectiven uusi tragikomedia, jonka innoituksen lähteenä on Anna Kortelaisen kirja Levoton Nainen – Hysterian kulttuurihistoria ja sen kuvaukset hysteriapotilaiden hypnoosinäytöksistä ja ilmiöistä sen ympärillä.

Katsoja viedään hermoparantolan päivittäisiin rutiineihin ja arkeen sekä tähtipotilaiden esittämien absurdien kohtausten äärelle. Samankaltaiset päivät ja tiukka kontrolli luovat ristipaineen, jossa sankarillisten ja sinnikkäiden hahmojen haaveet, toiveet ja voimainponnistukset yltyvät vimmaisen häpeämättömiksi ja aistillisiksi, määritellen ehkä kauneudenkin uudestaan.

Jumalaton Valhe on teos, jonka nimi viittaa julkihysteerisenä artistina tunnettuun Sarah Bernhardtiin ja hänestä käytettyyn määritelmään “jumalainen valhe” (divine lie). “Olen valhe, joka sanoo totuuden”, hän julisti.

Tanssitaiteilija Pirjo Yli-Maunulan ohjaama ja työryhmän yhteistyönä luoma teos liikkuu eri taiteenalojen rajapinnoilla. Monitaiteellinen työryhmä koostuu klovnerian, tanssin, corporeal mimen, musiikin ja visuaalisen alan taiteilijoista. Tähtipotilaina nähdään Reetta Honkakoski, Jenni Kallo, Ona Kamu, Tuovi Rantanen ja Hanna Terävä. Valosuunnittelusta vastaa Sofia Palillo, äänisuunnittelusta Hanna Rajakangas, musiikista Ona Kamu sekä lavastuksesta ja puvustuksesta Heidi Kesti. Teos on Kallo Collectiven tuotantoa.

ESITYKSET VALVESALISSA:

Ke 20.1. klo 19

Pe 22.1. klo 19

La 23.1. klo 19

Su 24.1. klo 16

Ma 25.1. klo 13

LIPUT: 25/20€

kulttuuritalo Valveen lipunmyynti ja Ticketmasteri.fi

Esityksen kesto noin 60 min.