Flowblogi

Syksyn Flow

Torstai, 5. Syyskuuta 2013

Sehän onkin jo syyskuu ja viimeisestä blogipäivityksestä on ehtinyt tovi vierähtää. Se ei suinkaan tarkoita, että täällä Flow Productionissa olisi lomailtu, päinvaistoin projektia riittää joka lähtöön.

Tämän syksyn juttu on ehdottomasti ensimmäistä kertaa järjestettävä Flow-sirkus, joka alkoi elokuun puolessavälissä. Flow Productionsin ja laajan kulttuurialan toimijoista koostuvan tukijaverkoston yhteistyönä toteuttaman Flow-sirkuksen ajatuksena on ollut tuoda nykysirkuksen huippuesityksiä vierailulle Ouluun. Sarja on ennättänyt jo puoleen väliin: Cie Nuuan Lento nähtiin täyteenmyydyssä Valvesalissa elokuun puolessavälissä ja WHS-ryhmän Odotustila ilahdutti yleisöä kahteen otteeseen elokuun viimeisenä viikonloppuna.

Flow-sirkus jatkuu taas syyskuun loppupuolella kun Laura Rämä esittää aikuisille suunnatun, mustalla huumorilla höystetyn klovnisoolonsa Osa 5: Muistotilaisuus Oulunsalo-talossa. Luvassa on hillitöntä huumoria rituaaleista, säännöistä ja nähdyksi tulemisen halusta.

Sirkussyksyn päättää marraskuussa Ilmatilan kolmen ilma-akrobatiateoksen kokonaisuus Huhu ja muita sirkusteoksia tilalle ja ilmalle. Luvassa on fyysisten ja tilallisten rajoitusten haastamista ja tavallisesta poikkeavaa tila-ajattelua. Teoksissa ilma-akrobatiasta vastaa oululaislähtöinen sirkustaiteilija Ilona Jäntti, animaatioista vastaa Tuula Jeker ja valosuunnittelusta Ainu Palmu.

Marraskuun alussa tulee myös kantaesitykseen Pirjon ja William Petit‘n uusi tanssiteos Scars, joka nähdään Valvesalissa 1.-3.11. Osa Flow Productionsin ystävistä varmaankin muistaa Pirjon ja Williamin edellisen teoksen, Streamsin, läpi yön kestävän, intensiivisen dueton. Vaikka Scarsissa ei tulla tanssimaan yötä myöten niin tunnelataus on varmasti vähintään samaa luokkaa.

Ennen kuin päästään marraskuuhun on Pirjolla edessä vierailu World Stage Design 2013 -tapahtumassa Susurron kanssa. Pirjon, pukusuunnittelija Pirjo Valisen, säveltäjä Aake Otsalan ja valosuunnittelija Jukka Huitilan yhteistyönä syntynyt Susurro esitetään Walesin Cardiffissa järjestettävässä WSD:ssä kahdesti. Mukaan Walesiin lähtee myös Susurron paperipuvun suunnitellut Pirjo Valinen. Puku on esillä WSD2013 -näyttelyssä, joka esittelee maailman uraa uurtavimpia ja innovatiivimpia esittävään taiteeseen liittyviä töitä muun muassa puvustuksen, nukketeatterin, lavastuksen sekä valo-, video-, ja äänisuunnittelun saralta. Susurron matka Walesiin alkaa aivan näillä näppäimillä, laukkuja pakataan paraikaa ja lauantaina Pirjot ovat jo pystyttämässä näyttelyä Walesissa.

Flow Productions on mukana myös Jyväskylässä Tanssin Aika -festivaaleilla syyskuussa. Maria Littowin Omat polut installaatio ja installaatiossa esitettävä Milla Virtasen tanssiteos Ramona on festivaalien ohjelmistossa perjantaina 27.9. Jyväskylästä Maria ja Milla jatkavat kohti Kangasniemeä, missä Omat polut ja Ramona saavat esitysvuoron 29.9.

Marraskuun alkupuolella Maria ja Pirjo matkaavat Norjaan, missä DansTeater Stellariksen tuottama Whispers at the Pearly Gates saa Norjan ensi-iltansa 9. marraskuuta Hammerfestissa osana DansFestival Barentsin ohjelmistoa.

Lisäksi Pirjon ja Soivan Siilin yhteinen Kuvittelen, että luulen -tanssi- ja musiikkiteos jatkaa esityskierrostaan loppuvuodesta Oulun alueen vanhainkodeissa, palvelutaloissa ja päiväkodeissa.

Kaiken syksyn tohinan lisäksi työn alla on jo täyttä vauhtia ensi vuoden ohjelmisto. Rahoitushakemuksia on kirjoitettu näppäimistö sauhuten. Suunnitelmissa on monenlaista teosta suuremmassa ja pienemmässä kaavassa sekä lisää Flow-sirkusta. Toimintaa tulee siis ensi vuonnakin riittämään, se on varmaa jo tässä vaiheessa.

Tällä flow’lla syksyyn.

- Ulla