Uutiset

VILLA: HAILUOTO ensi-iltaan Hailuodon teatterifestivaaleilla

Torstai, 18. Heinäkuuta 2019

Flow Productions on kutsuttu Hailuodon teatterifestivaalille monitaiteisella teoksella VILLA: HAILUOTO.  Kyseessä on kolmivaiheisen Villa-teoksen toinen inkarnaatio. Hailuodon Ulkokarvossa nähtävä teos rakentuu kolmen tanssivan villaveistoksen, musiikin, maiseman ja rakennetun ympäristön vuoropuhelulle. Esitys houkuttelee pysähtymään, rauhoittumaan ja avaamaan aistit kokonaisvaltaiselle esityskokemukselle.

Villa on ohjaaja-koreografi-tanssija Pirjo Yli-Maunulan, pukusuunnittelija-lavastaja Pirjo Valisen, valosuunnittelija Jukka Huitilan ja äänisuunnittelija Aake Otsalan yhteistyö. Alkuvuonna teos nähtiin näyttelynä Valvegalleriassa Oulussa ja syksyllä Villa saapuu näyttämölle Oulussa.

Teoksen keskiössä on luonnon ja ihmisen suhde, joka kiteytyy villaan ja sen käyttöön materiaalina. Villa on lampaan lahja ihmiselle, mikä yhdistää kulttuureja ja missä on läsnä ajan ja paikan ulottuvuus. Se on osa ihmisen vuorovaikutusta ankaran mutta äärimmäisen kauniin luonnon kanssa, mikä on nähtävissä erityisesti Hailuodon esityksessä.

Osana tammi-helmikuun näyttelyä nähtiin tanssijan esittämä vangitsevan hypnoottinen elävä installaatio. Hailuodon esityksissä tuo kiehtova maailma viedään ulkoilmaan ja luodaan katsojalle kokemus, johon on helppo upota kuin meditaatioon. Villa on kunnianosoitus luonnolle ja lampaan lahjalle.

Työryhmässä ovat mukana lisäksi tanssijat Titta Court ja Milla Virtanen, kuvataiteilija Heidi Kesti, avustaja Nikke Launonen ja valokuvaaja-kirjoittaja Janne-Pekka Manninen.

Esitykset Hailuodon Teatterifestivaalilla: pe 26.7. klo 17 (ensi-ilta) ja la 27.7. klo 15:30

Esityspaikka: Petsamon laituri & Organum (Ulkokarvo)

Kesto: noin 60 min.

Liput: 15€

www.hailuototeatterifestivaali.com