Uutiset

Immersiivinen HYLKY ensi-iltaan 26.8.

Sunnuntai, 16. Elokuuta 2020

Flow Productionsin uusi, immersiivinen, paikkasidonnainen, monitaiteinen HYLKY-teos ensi-illassa 26.8. Hiukkavaaran kasarmilla. Vuoden teatterina 2020 palkittu Flow Productions on tullut erityisen tunnetuksi immersiivisten teosten sarjasta, jossa on aiemmin esitetty Varjakka (2014), Torni (2016) ja The Secret Garden (2018).

HYLKY esittää katsojalleen perustavanlaatuisen kysymyksen: mikä meitä kannattelee niin yksilönä kuin yhteisönä? Haaksirikkoutumisessa on kyse selviytymisestä, arvojen uudelleentarkastelusta ja toivosta. Katastrofi pakottaa meidät tilanteeseen, jossa joudumme tekemään valintoja ja punnitsemaan omia arvojamme uudelleen. Minkä varaan rakennamme toivomme ja millainen on se parempi huominen, jollaisesta haaveilemme?

Yksi teoksen lavasteina olevista hylyistä on Oulusta vuosi sitten löytynyt 1600-luvulle sijoittuva Hahtiperän hylky.  Se on myös yksi teoksen inspiraation lähteistä.

Esitys pidetään osoitteessa Hiukanpiha 9. Esitystilan laajuus on 2000 neliömetriä, ja kuhunkin esitykseen otetaan 40 katsojaa kerralla. Koronaviruksen leviämisen estämiseksi yleisöä suositellaan ottamaan mukaan omat kasvomaskit. Esityspaikalla on myös tarjolla kertakäyttömaskeja ja käsidesiä. Turvaväleistä huolehditaan.

Hiukkavaaran kasarmille rakennetun HYLKY-teoksen ohjaa tanssitaiteilija Pirjo Yli-Maunula. Siinä esiintyvät tanssija Kira Riikonen, sirkustaiteilijat Emma Langmoen (Norja), Hanna Moisala ja Angeliki Nikolakaki (Kreikka), näyttelijä Tuukka Jukola, esitystaiteilija Janne Saarakkala, avustaja Nikke Launonen ja äänisuunnittelija Anssi Laiho. Teoksen lavastuksesta ja puvustuksesta vastaa Heidi Kesti ja valosuunnittelusta Jukka Huitila.  Mukana visualisoinnissa on myös joukko OSAO:n floristimestariopiskelijoita, floristimestari Pasi Kivilompolo, lavasterakentaja Petri Haapakoski ja  origami-installaatiota toteuttava Nikke Launonen.  Lavastuksessa on myös valokuvia Janne-Pekka Manniselta ja Leevi Lehtiseltä.

Esitykset ovat osa Oulun juhlaviikkojen ohjelmaa.