Uutiset

Flow-sirkusta taidetestaajille

Perjantai, 12. Helmikuuta 2021

Flow-sirkus esityssarjassa päästiin koronarajoituksista huolimatta esittämään taidetestaajille Kallo Collectiven Pendulum helmikuun ensimmäisellä viikolla peräti kahdeksan kertaa. Kulttuuritalo Valve on ollut muuten kiinni yleisöltä. Samanmoinen rupeama on edessä maaliskuun alussa Hanna Moisalan WireDo -teoksesta.

Taidetestaajanäytökset ovat mahdollisia, koska ne voidaan katsoa olevan osa kahdeksasluokkalaisten koulupäivää. Kuhunkin näytökseen tulee koululaisia vain yhdestä koulusta, luokat saapuvat porrastetusti kulttuuritalo Valveelle ja luokkien väliin jätetään katsomossa turvavälit.

Kevätkauden Flow-sirkuksen toteuttamiseen saatiin Suomen kulttuurirahaston korona-apuraha, mikä olikin tarpeen huomioiden tavallista pienemmät yleisömäärät.

Maaliskuussa esitettävä WireDo on sirkustaiteilija Hanna Moisalan sooloteos. Se on hienostunut ja tyylikäs japanilaishenkinen teos, joka yhdistää ennennäkemättömällä tavalla japanilaisen sidontataiteen Shibarin sekä sirkuksesta tutun nuorallatanssin. Kahden erilaisen taiteenlaijin yhdistäminen tarjoaa uusia mahdollisuuksia tasapainon etsimiseen ja ihmisvartalon manipuloimiseen. Taiteilija käsitelee teoksessa tuntemattomaan astumisen teemaa ja tarjoaa katsojalle taitavan ja visuaalisesti kiehtovan esityksen. Esitykset Valvesalissa 2.-5.3.