Uutiset

Flow Productionsin HYLKY screenataan Cirkus Syd Cinemassa

Keskiviikko, 10. Maaliskuuta 2021

Flow Productionsin tuottama monitaiteellinen HYLKY screenataan Cirkus Syd Cinemassa maaliskuussa. Vuonna 2020 Oulun juhlaviikoilla ensi-iltansa saaneen immersiivisen, paikkasidonnaisen teoksen taltiointi on nähtävissä Vimeo-linkin kautta. Lipun voi ostaa Cirkus Sydin nettisivuilta: https://www.cirkussyd.com/event-details/cirkus-syd-cinema-hylky 

Cirkus Syd on Lundista, Ruotsista käsin toimiva verkostoitumisalusta kansainväliselle tutkimukselle ja kehitystyölle. (https://www.cirkussyd.com/about) Cirkus Syd Cinema esittelee kevään aikana kolme sirkusta sisältävää filmiä, jotka he esittelevät nettisivuillaan näin: With a diverse programme of motivational and honest films of artistic quality circualtion around the many aspects and understandings of circus in the past, present and future. The diversity is within language, purpose, gendre, length  and emotion. (https://www.cirkussyd.com/cirkus-syd-cinema).

Taltioinnin voi katsoa yhden vuorokauden aikana 20.-21.3. Lipunhintakategorioita on kolme 50-150 Skr. Screenauksen lisäksi on mahdollisuus seurata Q&A juttuhetkeä, jossa teoksen ohjaaja Pirjo Yli-Maunula vastaa kysymyksiin.

HYLKY esittää katsojalleen perustavanlaatuisen kysymyksen: Mikä meitä kannattelee niin yksilönä kuin yhteisönä? Haaksirikkoutumisessa on kyse selviytymisestä, arvojen uudelleentarkastelusta ja toivosta. Katastrofi pakottaa meidät tilanteen eteen, jossa joudumme tekemään valintoja ja punnitsemaan omia arvojamme uudelleen. Minkä varaan rakennamme toivomme ja millainen on se parempi huominen, jollaisesta haaveilemme?

Teoksen 142 minuuttia pitkän taltioinnin toteutti Double Deuce Productions ja se kuvattiin ilman yleisöä ennen teoksen ensi-iltaa Oulun Hiukkavaaran entisellä kasarmilla. Kuvattu materiaali on esityskokemusta pidempi, sillä esityksen simultaanisia esitystapahtumia nähdään taltioinnissa peräkkäin. Siitäkin huolimatta osa massiivisen teoksen esitystapahtumista jäi taltioinninkin ulkopuolelle.

Teoksessa esiintyvät sirkustaiteilijat Emma Langmoen, Angeliki Nikolakaki ja Hanna Moisala, tanssija Kira Riikonen, näyttelijä Tuukka Jukola, esitystaiteilija Janne Saarakkala, äänisuunnittelija-muusikko Anssi Laiho ja avustaja Nikke Launonen. Teoksen valosuunnittelusta vastasi Jukka Huitila sekä puvustuksesta ja lavastuksesta Heidi Kesti yhdessä Petri Haapakosken, Nikke Launosen ja Oulun Seudun Ammattiopiston floristimestariopiskelijoiden kanssa. Tuotantoassistentteina toimivat Taina Ala-Ketola ja Johanna Laurila sekä avustajana Mirre Calamnius.