Flow-sirkus / Blind Gut Company: Machine
 - Arkistossa

ESITYKSET VALVESALISSA, Hallituskatu 7, 90100 Oulu
MA 16.10. klo 19:00
TI 17.10. klo 19:00
Liput: 20/15€
ticketmaster.fi tai Valveen lipunmyynti 08-558 47575

Machine​ on​ Blind Gut Companyn​ kokeellinen nykysirkusteos, joka tutkii ihmisen ja nykyteknologian suhdetta. Machinessa kehot, koneet ja teknologia käyvät keskustelua surrealistisessa maisemassa. Inhimillinen ja digitaalinen, liha ja metalli, kohtaavat etsien merkityksiä toisilleen ja omalle olemassaololleen. Kuka hallitsee ketä? Vuoropuhelua käydään sekä valtavan, trusseista rakennetun, vastapainokoneen että nuorallatanssin, ilma-akrobatian ja esinemanipulaation keinoin.

Teos on saanut alkunsa tarpeesta nostaa esille teknologian, ja erityisesti digitaalitekniikan kasvavaa roolia inhimillisessä todellisuudessa sekä sen aiheuttamia muutoksia niin yhteiskunnallisella kuin yksilötasolla. Onko lisääntynyt teknologia tehnyt ihmisestä onnellisemman tai vapaamman?

Blind Gut Company on kolmen sirkustaiteilijan, ​Inga Björnin​, ​Saana Peuran​ ja ​Tuomas Vuorisen​ vuonna 2015 perustama nykysirkusryhmä. Heitä yhdistää halu tehdä rohkeaa ja merkityksellistä sirkusta, joka ei pelkää ottaa kantaa tai tarttua ajankohtaisiin aiheisiin. Ryhmä luottaa sirkuksen ilmaisvoimaisuuteen ja uskoo sokeasti voivansa teoksillaan muuttaa maailmaa.
Ensi-ilta 17.11.2016 ​Les Boréales -festivaali​, Ranska.

● Konsepti: ​Tuomas Vuorinen
● Ohjaus: ​Blind Gut Company
● Esiintyjät: ​Inga Björn, Saana Peura, Tuomas Vuorinen
● Valosuunnittelu: ​Kauri Klemelä
● Äänisuunnittelu: ​Esko Mattila
● Tuotanto: ​Blind Gut Company
● Tukijat: ​La Brèche, Pôle National des Arts du Cirque de Normandie, Cirko – Uuden
Sirkuksen Keskus, Subtopia, Nordic Baltic Development Residencies for Contemporary Circus, Taiteen Edistämiskeskus, Helsingin kaupungin kulttuurikeskus, Suomen Kulttuurirahasto – Uudenmaan rahasto, Jenny ja Antti Wihurin Säätiö