Flow-sirkus/Circo Aereo: Mano
 - Arkistossa

Kulttuuritalo Valve, Valvesali, Hallituskatu 7
La 26.9. klo 19
Su 27.9. klo 15
Liput 20/15€ Valveen lipunmyynti puh 08-55847575

Mano e tono, käsi ja ääni. Akrobaatin äänetön keho, joka liikkeessä taipuu, kääntyy ja pysähtyy. Sormet naputtavat klarinetin pintaa, hitaasti syttyvä musiikki kuljettaa akrobaattia tilan halki. Ranskassa opiskellut ja uransa luonut sirkustaiteilija Mika Kaski sekä muusikko ja säveltäjä Tapani Rinne yhdistävät voimansa esityksessä, jossa polveilevat äänimaisemat seuraavat käsilläseisojan kulkua kohoten korkeuksiin.

Circo Aereo on vuonna 1996 perustettu Suomen ensimmäinen nykysirkusryhmä ja yksi Suomen kulttuuriviennin lippulaivoista. Ryhmän kiitettyjä ja rajoja rikkovia esityksiä on nähty ympäri maailman yli 30:ssa eri maassa.

Ohjaus: Sanna Silvennoinen
Suunnittelu ja koreografia: Mika Kaski ja Sanna Silvennoinen
Musiikki: Tapani Rinne ja Konsta Mikkonen
Valosuunnittelu: Juho Rahijärvi, Kauri Klemelä
Tuotanto: Circo Aereo
www.circoaereo.net
Ensi-ilta: 10.9.2014, Cirko – Uuden sirkuksen keskus
Kesto noin 50 minuuttia.

TEKIJÄTIEDOT:

Mika Kaski on sirkustaiteilija, jonka erikoisalana on käsilläseisonta. Hän on työskennellyt mm. Nikolaus Maria Holtzin, Sévérine Chavrierin, François Verretin ja Teatteri Quo Vadiksen kanssa, liikkuen sirkuksen, teatterin ja tanssin rajamaastossa. Kaski asuu ja työskentelee Ranskassa, ja nähdään nyt harvinaisella esiintymisvierailulla Suomessa.

Tapani Rinne on monipuolinen muusikko, säveltäjä ja tuottaja, joka toimii RinneRadio-yhtyeen johtohahmona. Hänet tunnetaan kokeellisesta ja innovatiivisesta tyylistään saksofonistina ja klarinetistina, ja hänen työnsä suomalaisessa musiikin kentässä on ollut merkittävää.

Konsta Mikkonen eli DJ Muffler on toiminut musiikin parissa esiintyen ja levyttäen vuodesta 1999 lähtien. Hän on julkaissut useita omia albumeja ja singlejä sekä kiertänyt ympäri maailmaa soittamassa. Mufflerin ominta tyyliä ovat elektronisen tanssimusiikin eri alagenret, kuten drum’n bass, dubstep ja breakbeat.

Sanna Silvennoinen on toiminut ohjaajana, koreografina ja esiintyjänä Circo Aereo ryhmän teoksissa 2002 lähtien. Silvennoisen aiempi ohjaus, The Pianist, on kerännyt ylistäviä arvosteluja niin Suomessa kuin ulkomailla, ja sitä esitetään tällä hetkellä maailmalla täysille katsomoille.