Flow-sirkus: Circo Aereo: The Pianist
 - Arkistossa

  • Ohjaus ja suunnittelu: Thomas Monckton ja Sanna Silvennoinen
  • Valosuunnittelu: Juho Rahijärvi
  • Äänisuunnittelu: Tuomas Norvio
  • Pukusuunnittelu: Kati Mantere
  • Kesto noin tunti, sopii yli 5-vuotiaille katsojille
  • Esitykset Oulussa yhteistyössä Flow-sirkus, Kulttuuritalo Valve ja Oulun musiikkijuhlat (www.omj.fi)
  • Esitykset Kulttuuritalo Valve, Valvesali, Hallituskatu 7, 12.3. klo 19, 13.3. klo 19 ja 14.3. klo 13
  • Liput 18/13€ Lippupalvelu, Oulu10 ja Kultuuritalo Valveen lippupiste (08-55847575)

Teoksen pääosassa oleva pianisti istuu viihdemaailman huipulla. Joka suhteessa erinomainen taiteilija liukuu sulokkaasti halki elämän kompastumatta koskaan jalkoihinsa. Hän on, sanalla sanoen, itse täydellisyys. Tai ainakin hän on itse siitä hyvin vakuuttunut.

The Pianist on Thomas Moncktonin yhden miehen nykysirkussoolo. Esitys keskittyy soittimista mahtavimman, konserttiflyygelin, ympärille ja sen päälle, alle ja sisäpuolelle. Elegantin instrumentin kumppanina esityksessä nähdään itsevarma pianistimme. Hän vain on niin keskittynyt tekemään vaikutuksen katsojiinsa ettei ehdi huomatakaan, kun esitys lipsahtaa korkeamman luokan taide-elämyksestä räjähtävän hauskaksi katastrofiksi. Palauttaakseen vakavan kolauksen saaneen arvokkuutensa taiteilija turvautuu mielikuvitukseensa – ja saa aikaan nauruhermoja kutkuttavia absurdeja tilanteita.

Thomas Monckton on Uudessa-Seelannissa syntynyt sirkustaiteilija. Hän on saanut sirkuskoulutuksensa Uuden-Seelannin ainoassa sirkuskoulussa CircoArtsissa ja Jacques Lecoqin fyysisen sirkuksen koulussa Pariisissa. Thomasin ensimmäinen täyspitkä sooloesitys Moving Stationery on voittanut kuusi eri palkintoa, joihin kuuluu mm. Stand Out Performer– ja Best of Theatre –palkinnot sekä lukuisia festivaalipalkintoja.

Circo Aereo on suomalaislähtöinen kansainvälinen nykysirkusryhmä, joka toimii Suomesta ja Ranskasta käsin esiintyen säännöllisesti ympäri maailmaa. Maamme aktiivisimmin ulkomailla kiertäviin ryhmiin kuuluva Circo Aereo on yksi Suomen kulttuuriviennin lippulaivoista.

Vuodesta 1996 lähtien toiminut Circo Aereo on vieraillut useilla merkittävillä festivaaleilla ja teattereissa yli 30 maassa. Ryhmän rajoja rikkova ja avoin lähestymistapa esittävien taiteiden eri lajeihin on hypnotisoinut ja hämmästyttänyt yleisöjä ympäri maailmaa.