Whispers by the Pearly Gates
 - Arkistossa

 • Koreografia:Solveig Leinan-Hermo (NOR)
 • Tanssijat: Maria Littow, Pirjo Yli-Maunula (FIN); Patrik Häggström (SWE); Eivind Linn, Gerd Kaisa Vorren (NOR), Ekaterina Nikitina, Nikolay Shchetnev (RUS), Solveig Leinan-Hermo (videolla)
 • Sävellys & Äänissuunnittelu: Halvdan Nedrejord (NOR)
 • Valosuunnittelu: vuonna 2012 Ainu Palmu (FIN), vuonna 2013-14 Tornjorn T. Sandnes 
 • Pukusuunnittelu: Heidi Kesti (FIN)
 • Videoeditointi ja tuotantoassistentti: Marie Hermo Jensen
 • Videokuvaus: Ole Bornø
 • Graafikko: Suomen kiertueella Tomi Hurskainen (FIN)
 • Tuotanto: Stellaris Dance Theatre (NOR)
 • Suomen esitykset yhteistyössä: Flow Productions (FIN)
 • Tukijat: Arts Council of Norway, Suomalais-norjalainen ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto, Pohjoismainen kulttuuripiste
 • Kiitämme: Valveen tekniikka, Routacompany, Titta Court, Tornion kulttuuritoimi, Folkets Hus Haparanda, Samovarteateret, Museum of Reconstruction for Finnamark and North Troms
 • Ensi-ilta: Kulttuuritalo Valve 23.02.2013
 • Kesto 50 min.

[…] hedelmällisempi vaihtoehto on antaa seitsemän laadukkaan tanssijan, kalastajakylätunnelmien, mystisten videoiden ja värisyttävän hienon musiikin keinuttaa elämysten aallokossa. […] Whispers on jännittävä, silmälle kaunis ja mieltä myllertävä kokonaisuus. Se on kuin strindbergiläinen uninäytelmä. Strinbergin tavoin Leinan-Hermo kyseenalaistaa totuudellisuudesta muodostamamme kuvan: rakkaus on harhaa ja ilosta on lyhyt matka murheeseen.  Eeva Kauppinen, Teatteri&Tanssi-lehti 2/2013

Norjalaisen Solveig Leinan Hermon koreografia Whispers kokoaa näyttämölle seitsemän ammattitanssijaa Ruotsista, Norjasta, Venäjältä ja Norjasta.

Tanssiteoksen päähenkilöllä on jakaantunut persoonallisuus. Tämä videolla esiteltävä “minä” nähdään näyttämöllä seitsemän tanssijan henkilöhahmossa. He kommunikoivat keskenään kuvitellen jakavansa saman todellisuuden. Kaikki ei kuitenkaan ole kuten he kuvittelevat, eikä ainakaan niin kuin he toivoisivat.

Tanssiteatteri Stellaris on ammattitanssiryhmä Norjan Hammerfestista. Solveig Leinan-Hermo toimii ryhmän taiteellisena- ja toiminnanjohtajana. Leinan-Hermo ja Stellaris tekee niin kansallista kuin kansainvälistä yhteistyötä sekä harjoittaa laajaa kiertuetoimintaa Barentsin alueella.

TYÖRYHMÄN ESITTELY:

Solveig Leinan-Hermo (koreografi) on Hammerfestissa asuva koreografi-tanssija, joka on toiminut ammatissa jo 37 vuotta. Hän on saanut koulutuksensa Norjan kansallisbaletin balettikoulussa. Hän johtaa perustamaansa Tanssiteatteri Stellarista, joka tuottaa nykytanssiproduktioita sekä kiertää laajasti Barentsin alueella.

Patrik Häggström (tanssija) on valmistunut Tukholman Balettiakatemiasta ja opiskellut lisäksi Tukholman teatteristudiossa ja tanssinopettajakoulutuksessa Piteåssa. Hän työskentelee nykytanssijana ja tanssinopettajana Luulajassa, ja on erikoistunut katutanssitekniikoihin.

Eivind Linn (tanssija) on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Oslon taidekorkeakoulusta. Hän toimii freelancetanssijana niin Oslossa kuin Pohjois-Norjassa.

Maria Littow (tanssija) on oululainen tanssitaiteilija. Hän on työskennellyt mm. opettajana ja tanssija-koreografina Oulun Tanssistudiossa, lehtorina Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitoksella ja taiteellisena johtajana JoJo – Oulun Tanssin Keskuksessa. Vuodesta 2006 lähtien hänen taiteellisen työnsä taustayhteisönä on ollut Flow Productions.

Nikolai Schetnev (tanssija) on valmistunut koreografiksi Arkangelin kulttuuri –ja taideoppilaitoksesta. Hän työskentelee tällä hetkellä Samovar -teatterissa Norjan Kirkkoniemessä. Hänet tunnetaan erityisesti kontakti-improvisaation mestarina ja sooloartistina, joka on tehnyt paljon kansainvälistä yhteistyötä eri puolilla Eurooppaa.

Gerd Kaisa Vorren (tanssija) on opiskellut tanssia London Contemorary Dance Schoolissa ja Laban Centressä. Valmistuttuaan hän on työskennellyt freelance tanssitaiteilijana Lontoossa ja Pohjois-Norjassa. Hän on perustanut InTuit Dance Companyn ja KulNaTur –organisaation tuottamaan paikkasidonnaisia esityksiä.

Ekaterina Nikitina (tanssija) on kotoisin Nikelistä, Pohjois-Venäjältä ja asuu nykyisin Hammerfestissa, Norjassa. Hän on valmistunut Pietarin valtiollisesta taide- ja kulttuuri yliopistosta ja työskennellyt produktiokohtaisesti Stellariksessa  vuodesta 2003 lähtien.

Pirjo Yli-Maunula (tanssija) on oululainen tanssitaiteilija, joka on työskennellyt ammatissa yli kolmekymmentä vuotta. Taiteellisen työnsä ohella hän on toiminut mm. Oulun Tanssistudion johtotehtävissä sekä JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen ja Täydenkuun Tanssit – festivaalin taiteellisena johtajana.  Nykyisin hänen taiteellisen työnsä taustayhteisönä on Flow Productions.

Halvdan Nedrejord (säveltäjä, äänisuunnittelija) on Pohjois-Norjassa asuva säveltäjä ja muusikko, joka tekee musiikkia teatteri- ja tanssiesityksiin, tv- ja videotuotantoihin, radioteatteriin,  näyttelyihin sekä kuoro- ja instrumenttikokoonpanoille.  Hän on työskennellyt yhteistyössä Leinan-Hermon kanssa vuodesta 1993 lähtien.  Halvdan on laulaja ja hänen pääinstrumenttinsa on kosketinsoittimet. Hän käyttää usein musiikissaan saamelaisia ja muita etnisiä vaikutteita.

Heidi Kesti (puvustus, lavastus) on opiskellut Limingan ja Porin taidekouluissa, ja valmistunut kuvanveistäjäksi Satakunnan ammattikorkeakoulusta kuvataiteen linjalta sekä vaatetusalan artesaaniksi Oulun Seudun Ammattiopistosta. Kesti on tehnyt useita puvustuksia ja lavastuksia tanssiteoksiin Oulun seudulla, mm. Luotaimen, JoJo -Oulun Tanssin Keskuksen ja Flow Productionsin tuotantoihin.

Esityshistoria:

23-24.2. 2013 Kulttuuritalo Valve, Oulu (2)

26.2.2013 Generaattori, Kajaani (1)

27.2.2013 Folkets Hus, Haaparanta, Ruotsi (1)

9.11.2013 Dansefestival Barents, Hammerfest, Norja (1)

15.-16.11.2013 Rådstua Teaterhus, Tromssa, Norja (2)

18.11.2013 Kirkenes, Norja (1)

22.11.2014 Tid for dans-festival, Porsgrunn, Norja (1)

1.12.2014 Pietari, Venäjä (1)

3.12.2014 Petroskoi, Venäjä (1)

4.12.2014 Lodejnoe Pole, Venäjä (1)

5.12.2014 Shlisselburg, Venäjä (1)

Tulossa:
16.-19.4.2015 Dansens Hus, Oslo (4)
21.4. Piteå, Sweden (1)
23.4. Luleå, Sweden (1)
26.04 Omba, Russia (1)
27.04 Kandalaksha, Russia (1)
28.04 Monchergorsk, Russia (1)
29.04 Apatity, Russia (1)
30.04 Kirovsk, Russia (1)
02.05 Murmansk, Russia (1)
03.05 Zapoliarnyj,Russia (1)