Littow: Omat Polut -näyttely & esitykset
 - Arkistossa

Tanssitaiteilija ja puualan artesaani Maria Littow valmistaa kierrätysmateriaalista Omat polut -installaation Oulun Tähtisirkuksen aulaan lokakuussa 2012. Teoksen lähtöajatuksena on ollut oman tien löytämisen tai sen tekemisen tärkeys sekä valitun tien kulkeminen. Installaation materiaalina on puusepän verstaalta tähteeksi jäänyt puutavara ja oman elämän tekstiileistä leikatut matonkuteet. Tilaan rakennettava polkujen verkosto johdattaa kulkemaan ja katsomaan teokseen kuuluvia valokuvia.

Omat polut -projektin toinen osa on installaatiossa esitettävät tanssiteokset. Maria Littow on kutsunut kaksi vahvasti omaa tietään kulkevaa tanssitaiteilijaa, Jouni Järvenpään ja Milla Virtasen, valmistamaan sooloteokset valmiiseen ympäristöön.

Entinen oululainen, nykyisin Turussa asuva nykytanssija Jouni Järvenpää valmistaa näyttelytilaan teoksen Portugalinsotalaiva. Näyttely toimii tanssin maastona ja tapahtumakarttana. Esityksessä koitetaan tanssia yhtäaikaa useammassa paikassa ja välillä rinnastaa monta hetkeä yhteen paikkaan.Portugalinsotalaivassa ei käsitellä Portugalia, sotia, eikä laivoja, vaan yhtäaikaisuutta, päällekkäisyyttä, rinnakkaisuutta ja symbiooseja.

Oululainen Milla Virtanen on opiskellut tanssia sekä Suomessa että Hollannissa. Hän on erikoistunut tanssiteatteriin ja fyysiseen teatteriin ja ottaa vaikutteita työhönsä myös latinalaisamerikkalaisen paritanssin nopeudesta ja dynamiikasta. Uudessa Ramona-soolossa on mukana myös muusikko Anssi Laiho.

Sekä Milla että Jouni esittävät sooloteoksensa kumpikin viisi kertaa lokakuussa. Näyttely ja esitykset ovat Oulun Tähtisirkuksen tiloissa Värtössä, Kurkelantie 2.

Produktiota on tukenut Suomen kulttuurirahasto, Alfred Kordelinin rahasto ja Valtion tanssitaidetoimikunta.

OMAT POLUT — installaation avajaiset ovat su 30.9. klo 14-16. Näyttely on avoinna lokakuun ajan ma-pe klo 10-19 ja su klo 16-19.

Jouni Järvenpään PORTUGALINSOTALAIVAn ensiesitys on pe 5.10. klo 20. Muut esitykset ovat la 6.10 klo 15, su 7.10 klo 15, ti 23.10 klo 15 ja ke 24.10. klo 21.

Milla Virtasen RAMONAN ensi-ilta on pe 12.10. klo 20. Muut esitykset ovat la 13.10. klo 15, su 14.10. klo 15, ti 30.10 klo 15 ja ke 31.10. klo 21.

Liput esityksiin 12/10 €. Lipunmyynti ovella, ennakkovaraukset maria@flowprod.fi.