Minä ja kuvani
 - Arkistossa

Minä ja kuvani

Mikä eläin olisin, jos olisin? Tämän kysymyksen helsinkiläinen koreografi Arja Raatikainen syöttää oululaiselle tanssija Maria Littowille ja yhteinen työprosessi käynnistyy. Raatikaista kiehtoo ihmisen kerroksellisuus ja metamorfoosi eri hahmojen välillä. Teos haastaa tanssijan paikoin karusellimaiseenkin menoon minän kuviensa kanssa. Tutut ja turvalliset reitit itseen vaihtuvat tuntemattomiin, ehkä pelottaviinkin sivupolkuihin, joissa mielen syvät kerrokset etsivät kosketusta myös pintaan ja keveyteen. Tanssijan liike yhtyy näyttämöllä liikkuvaan kuvaan tuottaen myös visuaalisesti vaihtuvaa mielenmaisemaa.

Raatikaisen ja Littowin lisäksi työryhmään kuuluvat valosuunnittelija Saija Nojonen, äänisuunnittelija Aake Otsala ja pukusuunnittelija Marianne Sotti. Teoksen tuotantotahoja ovat Oulun seudulta Flow productions, JoJo – Oulun Tanssin Keskus ja Kiiminkijoen opisto sekä helsinkiläinen Arja Raatikainen & Co.

Teos on saanut kantaesityksensä Teatterkuopalla, Haukiputaalla 11.11.2011.

“Näin dynaamisena, animaalisena, villinä, sensuellina ja hauskana emme ole tanssija Maria Littowia ennen nähneet. (…) Ihan kuin Maria kääntäisi uuden lehden taiteilijuudessaan. Mahtavaa! Ja yleisölle hyvin antoisaa!” Eeva Kauppinen, Kaleva 15.11.2011

Esityshistoria:

Teatterkuoppa, Haukipudas 11.-12.11.2011.

Kulttuuritalo Valve 8. ja 9.12.2011