Muodonruodoksia
 - Arkistossa

  • Koreografia ja tanssi: Pirjo Yli-Maunula
  • Viulisti: Jari Suomalainen
  • Käsikirjoitus, ohjaus: Pekko Koskinen
  • Tuotanto: Pelikarnevaalit/Pekko Koskinen
  • Yhteistyössä: Flow Productions / Pirjo Yli-Maunula
  • Kantaesitys: 30.11.2007 Nuku-keskus, Oulu
  • Teoksen kesto: 90 min.

Muodonruodoksia muuntaa tanssin ja musiikin pelinappuloiksi, rakentaen kehyksiä joiden puitteissa taktikoida ja improvisoida. Nappuloina pyöritellään myös tekijyyttä, kokijuutta, aloituksia ja lopetuksia. Esitys liikkuu ympäristöstä toiseen, reagoiden tilaansa kuin pelilautaan: heijastellen aina uusia strategioita ja tulkintoja, leikkien läsnäolollaan, missä tuo lieneekin.

Tämä tanssiteos on kokeileva, interaktiivinen. Yli-Maunula on muuntautumiskykyinen. Hänessä on luonnonlapsenomaisuutta ja hänen tanssissaan voimaa. Suomalaisen viulussa on ihastuttava – hän laittaa persoonansa peliin. Laura Veikkolainen, Kaleva 2.12.2007

TEKIJÄT:

Pekko Koskinen, pelikäsikirjoittaja-peliohjaaja

Pekko Koskinen on nykyisin pelisuunnittelijana Playsignissa. Aiemmin hän toimi osana pelitutkimustiimi LudoCraftia (Oulun yliopisto), jonka toteutuksissa hän sai useampia meritointeja kuten kategoriavoitto Independent Games Festivalissa (San Francisco, 2007), ja samaisen kisan finalisti (San Jose 2006). Palkituissa toteutuksissa hän toimi pelikonseptin suunnittelijana, äänisuunnittelijana ja taustagraafikkona. Tämän lisäksi Pekko on toiminut Suomen sanataideopetuksen seuran varapuheenjohtajana, ja opettanut sanataidetta ympäri maata, keskittyen erityisesti pelillisiin mahdollisuuksiin luovassa kirjoituksessa.

Hänen muihin tekeleihinsä kuuluu mm. kaksi pelillistä kuvataidenäyttelyä, Mielikuvien pelilaudalla ja Toden tuntumassa (Kulttuurikeskus Valve, Oulu, 2006 ja 2007), sekä ohjaus pelilliseen tanssiesitykseen Muodonruodoksia (Kulttuurikeskus Valve 2007). Vuoden 2008 keväällä hän puhui maailman suurimman pelikonferenssin, GDC:n Independent Games Summitin keynotessa, aiheenaan todellisuuden pelillistäminen. Tällä nykyä hän on alkanut epäröidä omaa maailmallista roolitustaan: Olisiko lopulta järkevintä luopua henkilöminästä ja muuttua pelkäksi operaattoriksi, punoen asioiden ympärille leikillistä auerta?

Jari Suomalainen, viulisti

Jari Suomalainen toimii viulistina Oulu Sinfoniassa.

ESITYSHISTORIA:
Kantaesitys:
  • Kulttuuritalo Valve, Oulu 30.11.2007 (1)
  • Kulttuuritalo Valve, Tanssia Tyrkyllä- festivaali 21.9.2008 (1)