Pirjo Yli-Maunula: Pessi ja Illusia
 - Arkistossa


Taiteilijaprofessori Pirjo Yli-Maunulan ja työryhmän versio Yrjö Kokon klassikkosadusta Pessi ja Illusia on äärimmäisen voimakas tulkinta rakastetusta tekstistä. Näyttämölle puhtaalta pöydältä luotu maailma on tekijöidensä tapa käsitellä Pessiä ja Illusiaa. Tutut hahmot ovat saaneet uusia tasoja liikkeen, ilmaisun ja visualisoinnin kautta. Visuaalisesti oivaltava, karhea ja kaunis teos avaa Kokon sadun hahmot ja niiden maailman moniulotteiseksi, syväksi kokonaisuudeksi, jota katsoja syventää entisestään oman tulkintansa myötä. Tältä Pessi ja Illusia näyttää vuonna 2017.

Teosta ovat olleet Yli-Maunulan kanssa luomassa tanssitaiteilijat Milla Virtanen, Teemu Tuohimaa ja Katri Lausjärvi, sirkustaiteilijat Sanna Vellava ja Katja Kortström sekä muusikot Kyösti Salmijärvi ja Markus Lampela. Puvustuksesta ja lavastuksesta vastaa Pirjo Valinen avustajanaan Heidi Kesti. Äänisuunnittelijana toimii Aake Otsala ja valosuunnittelijana Jukka Huitila. Apulaisohjaajana toimii Milla Virtanen. Lisäksi teosta suunnittelemassa on ollut sirkustaiteilija Ilona Jäntti.

Teoksen on tuottanut Flow Productions yhteistyössä JoJo-Oulun Tanssin Keskuksen kanssa vuonna 2015. Sen toteuttamista ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Suomen kulttuurirahasto, Wihurin rahasto sekä Oulun Valistustalo. Yhteistyökumppanina on kulttuuritalo Valve.

Ikäsuositus 6v

ESITYSHISTORIA:
Ensi-ilta 4.11.2015 Valvesali, Oulu
Esitykset:
4.-14.11.2015 Valvesali (10 esitystä)
17.-26.2.2017 Valvesali (9 esitystä)

TULEVAT ESITYKSET:
15.5.2017 klo 18:00 Cirko-festivaali, Helsinki
16.5.2017 klo 10 ja 18 Cirko-festivaali, Helsinki