Pirjo Yli-Maunula: Torni
 - Arkistossa

“Torni häkellyttää näyttävyydellään, liikkeellään ja tilankäytöllään – ja ennen kaikkea visionäärisellä konseptillaan. ….En muista, milloin missään esityksessä olisi ollut näin lumoavan karmivaa – ehkä lapsena.” Tenka Issakainen, Lapin Kansa

” Torni-teos jää lähtemättömästi mieleen. …Torni-teos antaa eniten heittäytyjälle, joka odottaa odottamatonta ja uskaltaa nauttia siitä.” Eeva Kauppinen, Kaleva

“Sekä Yli-Maunulan Varjakka-teoksessa (2014) että Tornissa paikan historia tihkui teokseen. Faktat, fantasia ja trilleri loivat eri tulkinnoille avoimen rikkaan kudoksen, jonka seitteihin ja verkkoihin ilma-akrobaatit Sanna Vellava ja Ilona Jäntti konkreettisesti takertuivat…Torni oli täynnä luovaa maailmanrakennusta.”
Eeva Kauppinen, Teatteri & Tanssi-lehti

Se tapahtuu taas. Varjakka-teoksen tekijät vievät katsojan salaperäiseen torniin, joka kohoaa hautausmaan ylle. Virallisten selitysten mukaan tornia on käytetty ilmavalvontaan ja juomaveden jakeluun, mutta onko tässä koko totuus? Onko torni salaseurojen temppeli tai maurien majakka? Flow Productions avaa Intiön vesitornin oven yleisölle. Luvassa unohtumaton tanssia, nykysirkusta, ääntä, valoa ja visuaalisuutta yhdistävä teos oululaisessa maamerkissä, jonka uumeniin harva pääsee. Huom. Esityksiin saa erikoislippuja, joilla pääsy eksklusiiviseen osioon vielä syvemmälle tornin saloihin (enintään kahdelle, ei liikuntaesteisille).

Konsepti, ohjaus, tuotanto: Pirjo Yli-Maunula
Teoksen luova tiimi:
Tanssijat: Milla Virtanen, Maria Littow, Pirjo Yli-Maunula
Sirkustaiteilijat: Sanna Vellava, Ilona Jäntti
Äänisuunnittelija: Anssi Laiho
Valot ja video: Jukka Huitila
Puvustaja, lavastaja: Heidi Kesti
Tekstit ja valokuvat: Janne-Pekka Manninen
Teknikko: Tuomas Turpeenoja
Ilmakiinnitykset: Kari “Snuupi” Sunnela
Järjestäjä: Tapani Launonen
Avustaja – seremoniamestari: Nikke Launonen
Graafikko: Tomi Hurskainen
Traileri ja videodokumentaatio: Kalle Jurvelin
Tuotanto: Flow Productions
Tuotantotuki: Taiteen edistämiskeskus, Oulun kaupunki, Oulun Valistustalo ja Koneen Säätiö.

Liput:
Normaali lippu 30€ (esityksen kesto noin 60 min.)
Eksklusiivinen lippu 38€ (esityksen kesto n. 1h15min.sisältäen esityksen lisäosan, jonka aikana katsoja kiipeää tornin huipulle)
Lipunmyynti: Kultturitalo Valve, Hallituskatu 7, puh. 08-55847575
Liput netissä 21.9.-1.10. esityksiin www.ticketmaster.fi

Esityspaikka: Intiön vesitorni, Intiönpolku 2