Slapstickiä, spalstickiä!
 - Arkistossa

  • Koreografia ja tanssi: Vaatu Kalajoki ja Pauliina Tyni
  • Ohjaaja: Pirjo Yli-Maunula
  • Valosuunnittelija: Antti Punkki
  • Puvut ja lavastus: Maija Mattiina Pihlaja
  • Äänisuunnittelu: Pasi Alatalo
  • Graafinen suunnittelu: Antti-Jussi Ahponen
  • Valokuvat: Pekka Mäkinen
  • Tuotanto: JoJo-Oulun Tanssin Keskus ja Vaatu Kalajoki&Pauliina Tyni
  • Tuotantotuki: Oulun Valistustalo oy, Valtion tanssitaidetoimikunta, Oulun kaupungin kulttuurilautakunta

Kantaesitys:Kulttuuritalo Valve, Valvesali, Oulu 23.4.2010
Lisätietoja:
www.jojo.fi
www.vaatu.fi

Kehässä slapstick-komedia ja 20-luvun mykkäelokuvamaailma vs. nykytanssi! Luvassa tiukka kamppailu! Pahaa-aavistamaton nykytanssija saapuu näyttämölle. Slapstick yllättää banaaninkuorella. Päättyykö ottelu jo alkuunsa? Ei! Nykytanssija heittää niskalenkin. Viime hetkellä slapstick läjäyttää kermakakun väliin. Kamppailu on tasaista, molemmat ovat pääsemässä jaloilleen, mutta… Yllätyslankku tyrmää molemmat!

Vaatu Kalajoen ja Pauliina Tynin Slapstickiä, spalstickiä! on vanhanaikaisen slapstick-komedian keinoin toteutettava nykytanssiteos kahdelle esiintyjälle. Teos saa ensi-iltansa pe 23.4. Valve-salissa osana Jojo – Oulun tanssin keskuksen kevään ohjelmistoa.

Teoksen keskeinen teema on ihmisten itsekkyys ja vaikeus huomioida toisiaan tai yleensä mitään. Aihe on vakava, mutta Slapstickiä, spalstickiä! – teoksessa sille nauretaan kermakakku poskessa. Yleisön eteen tuodaan tunnistettavia, mutta äärimmilleen kärjistettyjä tilanteita arkielämästä. Katsoja saa peilata omaa ja muiden tökeryyttä armollisen naurun läpi. Slapstick on tyylilajina raju ja energinen.

Vaatu Kalajoki on oululainen tanssija-koreografi. Hän on erityisen kiinnostunut fyysisestä teatterista, fyysisen äänen käytöstä, improvisaatiosta ja kontakti-improvisaatiosta. Vaatu on työskennellyt laaja-alaisesti taiteen kentällä projekteissa, jotka vaihtelevat musikaalista katuteatterin kautta avantgarde -ravistuksiin. Vaatun viimeisin sooloteos Jeanne d’Arc eli Arkin Joanna sai ensi-iltansa Jojo – Oulun tanssin keskuksen ohjelmistossa helmikuussa 2009. www.vaatu.fi

Pauliina Tyni on oululaislähtöinen, nykyään pääkaupunkiseudulla asuva tanssitaiteilija. Hän työskentelee pääsääntöisesti vuonna 2002 perustamassaan tanssiryhmä Myrskyryhmässä, esiintyen paljon mm. vanhainkodeissa. Oulussa Pauliina on nähty viime aikoina mm. Christine Frickerin koreografiassa Keho meissä – kehomme, joka oli Jojo – Oulun Tanssin Keskuksen ohjelmistossa keväällä 2009.

Esityshistoria:

JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen ohjelmiostossa, Kulttuuritalo Valveella 23.4. – 2.5.2010 (6)