Toinen Välilasku
 - Arkistossa

  • Koreografia ja tanssi: Maria Littow
  • Valot: Ville Aunola
  • Äänisuunnittelu: Jussi Lappalainen
  • Valokuvat ja grafiikka: Pirjo Lempeä
  • Tuotanto: Flow Productions

Mitä kokee ihminen, jonka koko elämä on rakentunut liikkumiselle, sellaisella hetkellä, kun joutuu miettimään tanssin vähentämistä tai jopa siitä luopumista? Siivet ovat kantaneet läpi 37 vuotta jatkuneen  tanssitaiteilijan taipaleen. Vaikka välillä on räpiköitykin, niin silti on aina noustu uuteen liitoon. Tanssitaiteilijan ura on sisältänyt paljon iloa ja riemua, jos kipua ja tuskaakin.

Maria Littow täyttää 50 vuotta ja siitä 37 hän on viettänyt tanssin parissa. Ensimmäinen Välilasku tehtiin vuonna 1995, ja sen pohjalta on tehty tämä päivitetty raportti tanssitaiteilijan taipaleesta. Ensimmäiseen Välilaskuun verrattuna tämän hetkinen liikemaailma on lempeämpää ja viipyilevämpää. Kirkas ja virtaava improvisoitu liike sitoutuu voimakkaasti nyt -hetkeen ja tunteeseen, siihen suodattuu koko tanssijan elämä ja liikehistoria.

Teoksessa on käytössä Jussi Lappalaisen alkuperäinen äänisuunnitelma. Vanhat lavasteet käytetään uudella tavalla. Videolta pilkahtaa 17 vuoden takainen teos ja kappaleita suomalaista tanssin historiaa. Uutena elementtinä nähdään Ville Aunolan suunnittelema valaistus.

Toinen Välilasku esitetään Valvesalissa, Hallituskatu 7.  Liput Valveen lippupisteestä ke-su klo 12-19, puh. 08 55847575.