HYLKY
 - Ohjelmistossa

Kuva: Janne-Pekka Manninen

Hylky screenataan 20.-21.3.2021. Linkki Cirkus Sydin sivuille, josta voit ostaa lipun: https://www.cirkussyd.com/cirkus-syd-cinema

Hylky – a world class performance in Oulu

Hylky is a powerful watch that appears to capture and mesmerise the audience. Some people looked spell-bound. It´s very spontaneous and thought-provoking, full-on experience. Everyone in the audience is likely to find something that strikes a particular chord and resonates very strongly with his or her own life.

Erika Benke

 Väkevää pullopostia itsekkäälle ihmiskunnalle

Pirjo Yli-Maunulan ja työryhmän Hylky-teos uppoaa vaikuttavasti Hiukkavaaran kasarmin entiseen ruokalaan. Haaksirikon, hukkumisen ja selviytymisen teemat kelluvat hyvin ajassa. Hylky on järkyttävä, häiritsevä, yllättävä ja autuaallisen kaunis. Esitys houkuttelee hengittelemään ja viipyilemään, kun vielä voi.

Kaleva, Eeva Kauppinen

 

Ensimmäisestä luokasta viimeiselle rannalle

Yli-Maunulan teoksissa esityksen immersiivinen luonne on elimellisesti sidoksissa valittuun teemaan. Ympäristökatastrofia maalailevassa The Secret Gardenissa ymmärsi, kuinka omat valinnat vaikuttavat edessä oleviin vaihtoehtoihin. Hylyssä korostuu kokijan henkilökohtainen hätä, toki turvallisuudessaan kutkuttavana: Mihin minun on mentävä? Riittääkö pelastusveneessä tilaa?

Katsojia opastetaan hienovaraisesti, rohkaistaan lähtemään omille teilleen ja houkutellaan jälleen suurenmoiseen finaaliin, jossa yhdistyvät kiehtovasti toivo ja äärimmäinen epätoivo. Haaksirikkoiset ovat menettäneet kaiken, mutta matka ei ole vielä päätepisteessä.

Teatteri&Tanssi + Sirkus –lehti numero 6-7, Tenka Issakainen

 

Vuoden kohokohta

Vuoden kohokohta oli Flow Productionsin Hylky. Se oli mieletön immersiivinen, paikkasidonnainen ja monitaiteellinen kokonaisuus, Forsblom suitsuttaa.

ote kulttuurijohtaja Samu Forsblomin haastattelusta 30.12.2020 Kalevassa

TEOSKUVAUS:

Flow Productionsin immersiivinen, paikkasidonnainen ja monitaiteellinen tuotanto HYLKY esittää katsojalleen perustavanlaatuisen kysymyksen: Mikä meitä kannattelee niin yksilönä kuin yhteisönä? Haaksirikkoutumisessa on kyse selviytymisestä, arvojen uudelleentarkastelusta ja toivosta. Katastrofi pakottaa meidät tilanteen eteen, jossa joudumme tekemään valintoja ja punnitsemaan omia arvojamme uudelleen. Minkä varaan rakennamme toivomme ja millainen on se parempi huominen, jollaisesta haaveilemme?

Ohjaus: Pirjo Yli-Maunula Lavastus: Heidi Kesti, Petri Haapakoski (hylyt), Nikke Launonen (origamit), Janne-Pekka Manninen (valokuvat), Leevi Lehtinen (kuvat kodittomista), OSAO:n floristimestariopiskelijat Kati Juvani, Marja Peltola-Oikarainen, Hyeeun Kim, Janika Saviluoto, Mervi Juurikka sekä lehtori, floristimestari Pasi Kivilompolo Puvustus: Heidi Kesti Valosuunnittelu: Jukka Huitila Äänisuunnittelu: Anssi Laiho Esiintyjät: Kira Riikonen, Hanna Moisala, Emma Langmoen, Angeliki Nikolakaki, Tuukka Jukola,  Janne Saarakkala, Nikke Launonen, Anssi Laiho/Jukka Huitila Valokuvat: Janne-Pekka Manninen Tuotantoassistentti: Taina Ala-Ketola/Johanna Laurila Avustaja: Mirre Calamnius Ilmakiinnitykset: Kari Snuupi Sunnela Graafikko: Tomi Hurskainen Videotraileri: Double Deuce Productions, Yhteistyökumppanit: kulttuuritalo Valve, KOY Hiukan Piha, Museovirasto, Pohjois-Pohjanmaan museo

Ensi-ilta: ke 26.8.2021 Hiukkavaaran kasarmi, Hiukanpiha 9

Muut esitykset: pe 28.8. – la 29.8. / ke 2.9. – la 5.9. / ti 8.9. – pe 11.9. / ti 15.9.- la 19.9.

Kesto: noin 90min.